BilligstBensin.info

Billigste dag å fylle

Hvilke dag bør du fylle bensin på for å få den beste prisen?

Du har helt sikkert lagt merke til at prisene varierer mye gjennom uken, men det få er klar over er at prisene følger en fast syklus og at det er mulig å spare mange penger på bensinutgiftene om man fyller bensin på "rett dag" i uken. Faktisk kan bensinprisene svinge med over en krone gjennom en uke, fyller du 50 liter i uka betyr det at du kan spare 200kr i måneden, eller over 2000kr per år bare på å være smart med dagene du fyller på.

Hvorfor svinger prisene og hvilke dager er bensinen så billigst på? Lokal konkuranse har stor innvirkning på bensinprisene, det andre har listeprisene på bensin. Hver mandag sendes det ut nye listepriser på bensin og det er normen at alle bensinstasjonene justerer sin pumpepris etter disse nye listeprisene fra sentralt hold. Disse listeprisene sendes ut klokken 12.00 mandag formiddag, og det er derfor du ofte ser et hopp i prisene på denne tiden.

Så begynner de lokale stasjonene å konkurrere mot hverandre. Stasjon X setter ned prisen litt, mens stasjon Y svarer på dette. Når man så har kommet til søndag har denne priskrigen foregått så lenge at bensinen er på sitt laveste i løpet av uken. Du får med andre ord den billigste bensinen søndag kveld eller mandag morgen.

Mandag 12.00 justeres pumpeprisene etter de nye listeprisene igjen og priskrigen nullstilles. Er du påpasselig å fyller når bensinen er billigst kan du med andre ord spare gode penger med minimalt av innsats. Kombinerer du dette sparetipset med et bensinkort kan du spare flere tusen kroner i året uten å omtrent måtte løfte en finger. Alt du trenger å gjøre er å bestille deg et bensinkort samt tanke litt smartere. For å finne de beste bensinkortene anbefaler vi deg at du sjekker ut artikkelen vår om beste bensinkort som du finner ved å trykke på "Beste bensinkort" i menyen over.